vrijdag 7 juli 2017

Laat maar zitten die grammatica


Kinderen zijn geboren vertellers, natuurtalenten op dat gebied, wordt vaak gezegd. En het is waar, sommige kinderen hebben inderdaad dat talent.

Maar heel veel ook niet.

Voor deze kinderen en ook voor ons, is het een geruststelling te weten dat het vertellen van een verhaal, en het opschrijven van een verhaal, een ambacht is, het is te leren, je kunt het oefenen en er heel goed in worden!

Dat is waarom Verhalenfabriek storytelling naar het klaslokaal brengt. Om jonge kinderen, op de basisschool, deze bekwaamheid aan te leren. Door er meters mee te maken in de klas. Dus in plaats van 1 boekbespreking en 1 spreekbeurt per schooljaar, leerlingen iedere maand, liever iedere week, een verhaal te laten bedenken, opschrijven, presenteren.

Voor leerkrachten is het goed te weten dat dit echt niet heel veel extra tijd met zich meebrengt. Het vergt inspanning van de leerlingen zelf. Jij als leerkracht inspireert en begeleidt ze, én hoeft door het ontwikkelen van deze bekwaamheid bij je leerlingen, minder te differentiëren.

Hoe mooi is dat? Dat je door middel van een dagelijkse portie storytelling in de klas, je niet alleen instructeur kunt zijn, maar ook inspirator!

Lees hier tijdens je vakantie alles over, zodat je meteen na de zomer de storytelling-tool kunt inzetten voor jouw groep van volgend schooljaar. 

En als je toch aan het lezen bent: ik vond dit artikel erg goed, over de toegevoegde waarde van vertellen en verhalen in de klas; laat maar even zitten die grammatica!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten